Daily Archives: ianuarie 15, 2016

Domnule Presedinte

Published by:

Va trimit un set de intrebari la care nu astept raspunsuri, pentru ca raspund tot eu, dar asupra carora as dori sa meditati in calitatea dvs. de commandant al fortelor armate.
1.Exista alta categorie socioprofesionala cu mai multe interdictii si restrictii de drepturi decat militarii?

Nu;
2.Exista alta categorie de cetateni care sunt obligati sa munceasca oricat peste programul de lucru legal fara a se considera munca fortata?

Da, puscariasii(Constitutia);
3.Au militarii indemnizatii, prin natura profesiei, precum parlamentarii, alesii locali, diplomatii si chiar lautarii?

Nu;
4.Dintre cei enumerati la pct.3, lupta macar unul cu arma in mana pentru apararea tarii, mai ales in teatrele de operatii?

Categoric nu;
5.Exista alti salariati care pot fi mutati din garnizoana la ordin impotriva vointei si interesului familiei lor?

Nu;
6.Cine constituie fortele de ordine publica in acesta tara?  Oricine in afara de militari, pentru ca ei vor fi obligati sa ramana cu pensii contributive;
Daca doar cele de mai sus sunt adevarate, atunci de ce:
7.Procentul de pornire din baza de calcul este 65, cand toti au 80?
8.Procentul maxim din baza de calcul este 85, cand toti au 100?
9. Altii pentru 4,8 sau 12 ani primesc indemnizatii mai mari decat pensiile generalilor si coloneilor fortelor armate, care la 14-16 ani au imbracat uniforma militara si au purtat-o onorabil pana dupa 55 ani?
10. Tuturor celor cu pensii de serviciu li se aplica legile imediat dupa intrarea in vigoare, iar militarilor peste ani de zile?
11.Doar casa de pensii sectoriala a M.Ap.N. refuza sa puna in aplicare hotararile judecatoresti irevocabile referitoare la pensii, cand celelalte case sectoriale s-au conformat demult?

Raspuns comun la intrebarile 7-11: militarii nu sunt doar umiliti, sunt batjocoriti insuportabil.
Va solicit sa nu promulgati legea ce va rezulta din O.U.G.57/2015, deoarece incalca Constitutia (nu se pot da ordonante in domeniul legilor organice) si L.24/2000,art.58 ( guvernul nu este organul emitent al L.223/2015 ).
Va respect ca Presedinte, dar imi este imposibil sa va consider comandantul meu, daca nu remediati cele prezentate mai sus.
Mentionez ca acest document are caracter public.
Colonel (ec.) Parvan Ion, actual si aproape sigur, viitor pensionar contributiv.