Monthly Archives: aprilie 2016

Aniversare ACMRR – 10 ani de atestare juridica

Published by:

Joi 21 Aprilie, la Medgidia, Asociatia Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere Gl. Roland Pirlogeanu va sarbatorii 10 ani de atestare juridica.

La ceremonia, care se va desfasura in incinta cercului militar incepand cu orele 10.00 vor fii invitati generali, ofiteri, maistrii si subofiteri precum si notabilitati ale urbei.

Vor sustine scurte alocutiuni o parte dintre invitati si unii membrii asociati.

La final se vor inmana plachete, medalii si insigne aniversare.

aniversare

 

Consiliul director

Legea pensiilor militare – în dezbatere la Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială din Camera Deputaţilor

Published by:

Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială din Camera Deputaţilor continuă şi în săptămâna aceasta discuţiile referitoare la  legea pensiilor militare. Aceasta, după ce zilele trecute nu s-a ajuns la un consens.
Iniţial, Comisia pentru Buget a Senatului a adoptat un amendament potrivit căruia militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, cu vechime de cel puţin 25 de ani, vor beneficia, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul, faţă de 65% cum este specificat, în prezent, în OUG 57/2015.

În acelaşi timp, senatorii din comisie au adoptat şi un amendament privind plafonarea pensiei stabilite, recalculată şi actualizată la cuantumul de 100% din baza de calcul. Acum, legea se află în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor, ai cărei membri nu au ajuns la un acord.

Ioan Axente, deputatul sibian membru al Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială din Camera Deputaţilor, spune că social democraţii sunt de acord ca militarii să nu fie plafonaţi la 100% din baza de calcul pentru că li s-ar lua şi alte drepturi pe care le-au primit prin alte legi speciale.
“Noi (n.r. deputaţii PSD) am susţinut ideea sindicatelor însă, în momentul în care s-a discutat, PNL a părăsit sala.Pensiile, care unele provin din pilonul II sau III, pensii private, sau ordinul militar, sunt un merit al oamenilor, nu pot fi văduviţi de aceste drepturi pentru că altfel, oamenii sunt îndreptăţiţi să îşi caute dreptatea în instanţă”, spune deputatul Axente.

După discuţiile din Comisia de Muncă, discuţiile despre pensiile militarilor se vor purta şi în Comisiile de Apărare, Juridică şi Buget-Finanţe, pentru a întocmi un raport comun.Sursa: www.tribunasibiului.ro

29 Aprilie – Ziua Veteranilor de Război

Published by:

Pe 29 aprilie este celebrată Ziua Veteranilor de Război. Titlul de “Veteran de război” a fost instituit în urmă cu 115 ani, la 29 aprilie, de Regele Carol I, în baza prevederilor Convenţiei de la Geneva din 1870 a statelor europene, în onoarea combatanţilor acoperiţi de glorie pe redutele Războiului de Independenţă.
Această zi a devenit, din anul 2007, Ziua Veteranilor de Război.Academia Română – 150 de ani în serviciul Naţiunii Române

Published by:

Cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la înfiinţare, Academia Română a fost sarbatorita luni, 4 aprilie 2014, în sesiune solemnă, de autorităţile Statului Român, de invitaţi străini, preşedinţi ai academiilor europene, de personalităţi ale culturii şi ştiinţei româneşti, alături de membrii săi titulari, corespondenţi şi de onoare din ţară şi din străinătate. Manifestarea a avut loc în Aula Academiei Române.