Dreptul de a vota si mandria de a fi roman

Forma incipienta a democratiei se pierde in negura timpului cu mare probabilitate fiind comuna Atenei si Romei  unde reprezentantii  tarabostesi intrau in senat iar plebea (vulgul) avea dreptul de a participa la lucrarile senatului si ce era mai important, avea drept de vot. Si uite asa germenii democratiei au evoluat, au prins radacini ajungand in secolul al  XVIII – lea la democratie dezvoltata  unde drepturile fundamentale ale omului, legea si justitia devin puteri ale statului; proprietatea este ocrotita sau garantata; concurenta si economia de piata sunt generalizate, devenind motoarele dezvoltarii socio-umane.

Se spune ca votul este esenta democratiei ca el, votul, trebuie sa fie universal, egal, direct, secret si liber exprimat. Pana aici totul miroase a democratie pura. Ne fiind un democrat autentic este de la sine inteles ca nu mi-am putut explica votul de la referendumul pentru destituirea presedintelui cand 7,5 milioane de voturi au fost neputincioase in fata a celor aproximativ un milion de voturi. Atunci mi-am adus aminte de o maxima apartinand unui mare democrat  Stalin, care afirma: ” Nu conteaza cati voteaza, conteaza cine numara” asa ca m-am linistit cand am vazut reprezentantii democratiilor model din lume:  SUA, Germania, Anglia, afirmand ca asa este corect ca 7,5 milioane de voturi sa nu conteze si ca un milion de voturi devin reprezentative. Am incercat sa realizez un sistem matematic in care 7,5 sa fie mai mic decat 1 si nu am reusit. Atunci mi-am amintit de o maxima apartinand poetului nepereche Mihai Eminescu: ” Egalitatea nu exista decat in matematica” , pacat ca nu mai este printre noi pentru al putea contrazice.

Tot in spiritul votului ne-am prezentat in 2012 pentru a amenda serios „Ciuma Portocalie” condusa de Basescu – Udrea – Boc si grupul lor de borfasi si hoti. Asa a si fost; votul a fost covarsitor pentru o alianta politica iar „jucatorul” s-a vazut nevoit sa-l accepte pe Ponta pentru functia de prim-ministru. Guvernul Ponta a incercat si in multe situatii a reusit sa faca cate ceva pentru cetateni, pentru poporul roman. Ce avem astazi?

Au iesit 3 speriati, bine platiti din exterior dar si din interior de oamenii ” guvernului meu” si la ce am ajuns? ; 30, 40, 50, 100 de mii de „tineri frumosi si liberi” au invins impotriva a peste 10 milioane de voturi. Halal democratie!

O ultima situatie care are in centrul ei este votul: Am mers la vot sa ne alegem presedintele si ce aflam 4 > 2 si in final 2 castiga cu 6 la 4. Si cine a castigat? Dacul Iohannis! Cine este prim-ministru? Votatul Ciolos ( semnatura Putin cu Soros). Cine conduce serviciile secrete? Geto-Dacii cu tichie Helvig si M.R.U. ! Si sunt sigur ca putem continua asa la nesfarsit.

Dece sunt mandru ca sunt roman?

  • Ca fac parte dintr-o populatie, nu un popor de sclavi proletari.
  • Pentru ca in Romania toti strainii vorbesc, mai putin cei care ar trebui sa vorbeasca.
  • Pentru ca tot strainii ne-au luat totul, ma putin dreptul de a ne tîrî.
  • Pentru ca ne vindem tara hectar dupa hectar, oracarui strain, pe bani putini.
  • Pentru ca am intrat in NATO si UE si nu mai avem armata decat de Ziua Nationala, padurile, gazele naturale, fug in Austria; materialele de constructii au fugit la „sora noastra mai mare”  Franta; energia acestui neam a evadat in Italia si Germania.

Mai am cel putin 100 de motive sa fiu mandru ca sunt roman, dar deocamdata ma opresc aici.

De Col. Fratu.

One thought on “Dreptul de a vota si mandria de a fi roman

Lasă un răspuns