Link-uri

In aceasta pagina gasiti listate link-uri catre institutii sau grupuri de interes comun. Pentru alte sugestii va rugam sa contactati consiliul director al asociatiei.
Institutii:

Ministerul Apararii Nationalei

Conţine actualităţi din domeniul apărării, structura ministerului, forţele armate de care dispune România, legislaţia referitoare la apărare, comunicate, fotografii, etc

___________________________________

Parlamentul Romanieii

Parlamentul României este organul reprezentativ suprem și unica autoritate legiuitoare a României. Parlamentul este bicameral, fiind alcătuit din Senat și Camera Deputaților.

___________________________________

Presedentia Romanieii

Pagina prezinta activitatea Presedintelui Romaniei si alte actiuni ale acestei institutii pe plan national si international.

__________________________________

Monitorul Oficiali

Monitorul Oficial al României este publicația oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituție, legi, hotărâri, moțiuni, decrete, ordonanțele de urgență, acte normative și alte acte menționate de legea de de organizare și funcționare a Monitorului Oficial.

_________________________________

Alte link-uri

_________________________________

Europa – info

Pagina oficiala a Uniunii Europene

NATO

Pagina oficiala a Aliantei Nord-Atlantice

Ministerul Justitiei

Ministerul Justiţiei, denumit în continuare ministerul, este organul de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului, care contribuie la buna funcţionare a sistemului judiciar şi la asigurarea condiţiilor înfăptuirii justiţiei ca serviciu public, apărarea ordinii de drept şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

Casa de Pensii Sectoriala

Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionalei

Camera Deputatilor

Pagina oficiala a Camerei Deputatilori

Consiliul Legislativ

La 1 aprilie 1996 Consiliul Legislativ i-a început efectiv activitatea, aprobarea Regulamentului de organizare si funcţionare a Consiliului Legislativ elaborat în temeiul art. 10 din Legea nr. 73/1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ.

Curtea Constitutionala

Curtea Constituţională ieste unica autoritate de jurisdicţie constituţională din România, independentă faţă de orice altă autoritate publică.

 

Fiecare cetatean care cistiga un venit plateste statului un impozit. Din aceste impozite, statul finanteaza servicii si lucrari publice.

Descarca AICI declaratiile fiscale 200 si 230, completeaza-le si depune-le.
2% este, in fond, o forma de parteneriat intre cetatean, autoritati fiscale si sectorul non-profit. Tu esti cel care dictezi modul in care se vor folosi banii tai si ii vei regasi in actiunile si sprijinul nostru.
Dupa multe tergiversari, statul a inclus in Codul Fiscal o prevedere numita 2%. Potrivit acestei prevederi, contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze in fiecare an 2% din impozitul pe venit, catre o entitate nonprofit (organizatie non-guvernamentala, Asociatie sau Fundatie). Procedura este enuntata in art. 90 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal si este detaliata in Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1941/2004.